F.A.Q

Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna vi får kring våra internetbaserade träningsprogram. Om du undrar över något så går det bra att kontakta oss.

 

Kan jag betala med faktura?

 

Nej. I dagsläget gäller enbart direktbetalning.

 

Hur vet jag vilket träningsprogram som passar mig?

 

Programmen är uppdelade i tre nivåer. Kom igång, medel och avancerad.

 

  • Kom igång

Träningsprogrammet riktar sig till dig som inte har någon tidigare träningsvana och önskar att komma igång med fysisk aktivitet. Programmet börjar med promenader, powerwalk och pulsträning på ca 20-30 min och ökar sedan vecka för vecka.

  • Medel

Riktar sig till dig som har tidigare erfarenhet av lättare träning. Du kan själv välja om du vill springa eller gå powerwalk. Programmet börjar med lättare löpning eller Powerwalk och pulsträning på ca 30 min och ökar sedan vecka för vecka. 

  • Avancerad

Riktar sig till dig som har tidigare erfarenhet av löpträning. Programmet börjar med löpträning och pulsträning på ca 5 km och ökar sedan vecka för vecka. 

 

Kan jag returnera varan?

 

Nej, Träningsprogrammet går ej att lämna tillbaka.

 

Hur kommer jag i kontakt med er?

 

Du kan maila oss på info@kind2mind.se

Eller ta kontakt via kontaktformuläret på hemsidan.

Vi försöker svara inom 3 dagar, har du inte fått något svar innan dess så kontrollera gärna skräpposten så vi inte har hamnat där.

 

Är det farlig med fysisk aktivitet vid svår depression?

 

Nej, det är inte farligt med fysisk aktivitet, men vid svår depression är det alltid bra att konsultera med din ordinarie behandlare innan du startar träningsprogrammet.

Jag medicinerar redan mot depression, kan jag ändå ha nytta av era träningsprogram?

Ja det går bra att kombinera medicinering med träningen men är du orolig rekommenderar vi dig att konsultera din läkare. Inget av våra program innebär att du ska avbryta en pågående medicinering. Om du tar receptbelagda mediciner skall du alltid samråda med din läkare om du önskar avsluta eller förändra medicineringen.

Blir jag botad?

Det finns idag ingen metod eller behandling, inklusive medicinsk behandling, som ger garanterad hjälp för alla människor. Vi kan alltså inte garantera att du blir fri från dina problem. De metoder vi använder oss av är dock genomgående sådana som i forskning visat sig ge det bästa resultatet för de områden de är avsedda. Om du följer programmet så är chansen stor att du mår bättre och upplever ökad livskvalitet.